56: Je moet het hart van kandidaten raken! Zeker op deze markt.

In aflevering 56 zit ik aan tafel bij Aaltje Vincent, het onderwerp is de kandidatenmarkt. Op de huidige krappe arbeidsmarkt kan iedere kandidaat kiezen uit meerdere werkgevers. Een echte kandidatenmarkt dus, de macht ligt bij de werknemer. Wat betekent dat voor werkgevers? Zij moeten het echt anders gaan doen. Nog harder werven op de oude manier gaat echt niet meer. Hoe moeten zij denken en doen om in beeld te komen, om te worden overwogen door hun doelgroepen? 

Daarover praat ik met Aaltje, al vele jaren, boeken, congressen, artikelen en LinkedIn-updates bezig om kandidaten te helpen om aan een goede baan te komen. 

Haar profielomschrijving op LinkedIn luidt ‘Ik help jou slim en succesvol solliciteren en werkgevers écht sollicitant gericht werven’. Haar nieuwe boek ‘Solliciteren naar Werkgeluk’ staat als we deze podcast opnemen op het punt van uitkomen. Dus ik vind dat ik haar best kan benoemen als de ‘kandidaat-expert van Nederland’. 

In het gesprek vraag ik haar hoe ik – als werkgever met een probleem – ervoor kan zorgen dat zij -als de schaarse kandidaat – gaat overwegen om mij als werkgever te kiezen voor een nieuwe baan. Dit leidt tot een erg leuk gesprek, met heel veel praktische voorbeelden. 

Deze keer presenteer ik de inhoud een keer anders. Geen geschreven artikel, maar een slideshow met een aantal quotes uit de aflevering.  

Hier is AMC’ is een serie interviews waarin ik het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie in de schijnwerpers wil zetten. Door met verschillende mensen te spreken die aan AMC, employer branding of recruitment marketing doen of wat ook maar in de buurt ligt doen, gaat er een serie ontstaan die de breedte van het vakgebied laat zien. En hoop ik zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit vakgebied. 

Je kunt je abonneren op de podcast via iTunesSpotify, Stitcher en Soundcloud. Of op elke andere plek waar jij je podcasts ophaalt. Voor iedereen die (nog) niks doet met podcasts, staan alle interviews ook op Youtube. Je kunt de podcast ook volgen op Instagram: @hierisamc

Ik heb ook een boek gemaakt over de podcast. Het Inspiratieboek Arbeidsmarktcommunicatie