57: Een nieuwe campagne voor het grootste employer brand van Nederland.

In aflevering 57 zit ik aan tafel bij Paul Klaessen, Hoofd Arbeidsmarktcommunicatie van het Ministerie van Defensie. Ik zit daar eerste rang bij een geweldig verhaal. Paul neemt ons mee in de ontwikkeling van de nieuwe campagne ‘Generatie D’ die Defensie recent heeft ontwikkeld. 

De opzet is simpel, precies zoals de podcast bedoeld is: een werkgever vertelt over zijn wervingskeuken, werkgeversverhaal en communicatie-aanpak. 

Alleen….

We hebben het hier over Defensie, al vele jaren het grootste merk in AMC-land. Het gaat over een nieuwe campagne in de volle breedte van alle doelgroepen. De basis voor het merk is duidelijk benoemd in drie kernwaarden. En we krijgen een mooi inzicht in jongerencommunicatie door alle verschillende dingen die Defensie vanuit het merk doet. En daarbij praat Paul er ook nog bijzonder prettig over. Alle ingrediënten zijn top. Een absolute masterclass van 51 minuten voor iedereen die ook maar iets doet met AMC. 

Ik heb me echt de koning te rijk gevoeld om aan tafel te zitten en dit verhaal op te halen. 

Tnx Paul, voor deze mooie blik onder de Defensie-motorkap. 

Hieronder de audio- en videoversie van de aflevering. Ook zie je hier een slideshow waarin ik  alvast een paar quotes uit de aflevering geef. Klik of swipe er doorheen voor een eerste indruk, luister de rest in de aflevering. 

Hier is AMC’ is een serie interviews waarin ik het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie in de schijnwerpers wil zetten. Door met verschillende mensen te spreken die aan AMC, employer branding of recruitment marketing doen of wat ook maar in de buurt ligt doen, gaat er een serie ontstaan die de breedte van het vakgebied laat zien. En hoop ik zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit vakgebied. 

Je kunt je abonneren op de podcast via iTunesSpotify, Stitcher en Soundcloud. Of op elke andere plek waar jij je podcasts ophaalt. Voor iedereen die (nog) niks doet met podcasts, staan alle interviews ook op Youtube. Je kunt de podcast ook volgen op Instagram: @hierisamc

Ik heb ook een boek gemaakt over de podcast. Het Inspiratieboek Arbeidsmarktcommunicatie