58: Het gat dichten tussen het MBO en de arbeidsmarkt

In aflevering 58 ben ik bij Arjan Elbers. Een man met vele petten. Onder andere schrijver van het boek ‘Het recruitment fundament’ en voorzitter van Recruiters United. Maar nog veel meer. En op dit moment is Arjan vooral bezig met Stichting Guruz. Een prachtig initiatief waarmee er video’s bij werkgevers worden gemaakt, op een Netflix-achtige omgeving worden neergezet, die op het MBO als gastcollege kunnen worden gebruikt.

Hiermee wordt de afstand tussen de arbeidsmarkt en het MBO verkleind, en het imago van het MBO en de MBO’er verbeterd. Daar spreken we uitgebreid over in deze aflevering. Maar omdat Arjan ruime recruitment-ervaring heeft en we allebei best makkelijk praten, waaieren we ook lekker uit 😁.

Tnx, Arjan. Erg leuk, en heel veel succes met de Guruz!  

Hieronder de audio- en videoversie van de aflevering. Ook zie je hier een slideshow waarin ik  alvast een paar quotes uit de aflevering geef. Klik of swipe er doorheen voor een eerste indruk, luister de rest in de aflevering. 

Hier is AMC’ is een serie interviews waarin ik het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie in de schijnwerpers wil zetten. Door met verschillende mensen te spreken die aan AMC, employer branding of recruitment marketing doen of wat ook maar in de buurt ligt doen, gaat er een serie ontstaan die de breedte van het vakgebied laat zien. En hoop ik zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit vakgebied. 

Je kunt je abonneren op de podcast via iTunesSpotify, Stitcher en Soundcloud. Of op elke andere plek waar jij je podcasts ophaalt. Voor iedereen die (nog) niks doet met podcasts, staan alle interviews ook op Youtube. Je kunt de podcast ook volgen op Instagram: @hierisamc

Ik heb ook een boek gemaakt over de podcast. Het Inspiratieboek Arbeidsmarktcommunicatie