61: Employer Branding Summit 2023 – Bas Haring – Wat is werk eigenlijk?

In november 2023 organiseerde Recruiters United zoals elk jaar de Employer Branding Summit, en ik mocht weer de podcaster van dienst zijn. Drie keynote-sprekers zijn op deze dag bij mij achter de microfoon aangeschoven. En daar hebben we nog even verder gepraat over hun onderwerp. 

Het thema van het evenement was dit jaar ‘The human deal’. We richten ons op de relatie tussen werkgever en werknemer.

Nog nooit was het centraal stellen van de kandidaat en de medewerker zo belangrijk als nu. 
En dan kun je je als werkgever onderscheiden door een persoonlijke connectie te maken.

Ik vond het erg leuk om over dit onderwerp in drie podcast-afleveringen met drie compleet verschillende sprekers hierover te praten.

  • In deze eerste aflevering is mijn gast Bas Haring. Hij stelt als filosoof een paar basisvragen, en dat leidt tot mooie bespiegelingen over mensen en werk. Wat is werk eigenlijk, en waarom noemen we een werkgever eigenlijk een werkgever?
  • In de tweede aflevering zit ik aan tafel met Lonneke van Dasler. Later op de dag gaf zij op het event een spoedcursus Geluk. We praten in de aflevering vooral over hoe je als werknemer je eigen geluk kunt regisseren en de rol van persoonlijke kernwaarden daarbij.
  • In de derde aflevering praat ik met neuro-econoom dr. Wouter van den Berg verder na zijn keynote. Hij schetst vanuit zijn presentatie over het activeren van talent de rol die werkgevers kunnen hebben bij het begeleiden van mensen in een onzeker proces. Want de macht op de arbeidsmarkt kan dan wel bij de kandidaat liggen, de keuzestress ligt daar ook.

Voor mij was het een kadootje om met hen verder te praten na hun presentatie. Voor jullie is het hopelijk een mooie aanvulling, als je erbij was op de dag. Was je er niet bij, dan krijg je nog iets mee van het evenement.

Hieronder de eerste aflevering met Bas in de audio- en video-versie. Ook een slideshow die ik heb gemaakt met wat quotes uit alledrie de EBS-afleveringen. Swipe daar alvast doorheen voor een eerste indruk.  

 

Hier is AMC’ is een serie interviews waarin ik het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie in de schijnwerpers wil zetten. Door met verschillende mensen te spreken die aan AMC, employer branding of recruitment marketing doen of wat ook maar in de buurt ligt doen, gaat er een serie ontstaan die de breedte van het vakgebied laat zien. En hoop ik zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit vakgebied. 

Je kunt je abonneren op de podcast via iTunesSpotify, Stitcher en Soundcloud. Of op elke andere plek waar jij je podcasts ophaalt. Voor iedereen die (nog) niks doet met podcasts, staan alle interviews ook op Youtube. Je kunt de podcast ook volgen op Instagram: @hierisamc

Ik heb ook een boek gemaakt over de podcast. Het Inspiratieboek Arbeidsmarktcommunicatie