64: Reisgids voor employer branding en recruitment marketing

Aflevering 64 was eigenlijk een makkie. Want normaal gesproken duik ik in een gesprek in de wervingskeuken van een werkgever. Maar bij Dura Vermeer hadden ze dat zelf al gedaan en er een compleet boek over geschreven 😁.

Maar zonder gekheid, eind 2023 was daar ineens het boek ‘Geen merk maar een lifestyle‘. Geschreven door Robine de Graaf, Glenn Metselaar en Alfred Boot van Dura Vermeer. In dat boek schetsen ze hun reis door de wereld van recruitment marketing, AMC en employer branding van de afgelopen 15 jaar.

Het is voor het eerst dat ik een boek zie dat helemaal hierover gaat. Het geeft een mooi overzicht van de verschillende stappen die zijn gezet, en van de ontwikkeling op de arbeidsmarkt van het bouw-, infra- en techniekbedrijf. Er komt heel veel aan bod van wat het vak zo mooi, maar ook zo uitdagend maakt. Van de samenstelling van het projectteam tot versie 1.0 en 2.0 van het employer brand. Maar ook mooie praktijktips voor het enthousiast krijgen van ambassadeurs en het aan de gang krijgen van referral. 

En het mooiste aan het boek vind ik dat het niet alleen maar over de successen gaat, maar dat je juist ook leest over de twijfels en verkeerde stappen. Of welke verschillende concepten er door bureaus werden gepresenteerd en hoe de keuze daartussen verliep. Ik vond het echt een prachtig boek, en was blij dat Robine er snel in een aflevering over kwam praten. 

Kijk of luister de aflevering hieronder. Of bekijk alvast de quotes die ik ook weer uit deze aflevering heb gehaald. 

Tnx Robine, op naar de 2e druk! 

 

Hier is AMC’ is een serie interviews waarin ik het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie in de schijnwerpers wil zetten. Door met verschillende mensen te spreken die aan AMC, employer branding of recruitment marketing doen of wat ook maar in de buurt ligt doen, gaat er een serie ontstaan die de breedte van het vakgebied laat zien. En hoop ik zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit vakgebied. 

Je kunt je abonneren op de podcast via iTunesSpotify, Stitcher en Soundcloud. Of op elke andere plek waar jij je podcasts ophaalt. Voor iedereen die (nog) niks doet met podcasts, staan alle interviews ook op Youtube. Je kunt de podcast ook volgen op Instagram: @hierisamc

Ik heb ook een boek gemaakt over de podcast. Het Inspiratieboek Arbeidsmarktcommunicatie