66: Onbekendheid als werkgever is eigenlijk een fijn probleem

In aflevering 66 zit ik bij Vincent Hollander van Hoogheemraadchap de Stichtse Rijnlanden. We hebben een erg mooie aflevering gemaakt om 2 redenen.

Vincent is nu anderhalf jaar bezig bij SHDR en heeft de basis gelegd voor AMC: een werkgeversverhaal, daarna een werkenbij-site en een campagne. De aanpak zoals hij die in deze aflevering schetst is een mooie blauwdruk voor iedere andere werkgever.

Ook hebben we het over de onbekendheid als werkgever. Dat is een interessant fenomeen wat ik een van de sleutelpunten in AMC vind. Te veel werkgevers gaan ervan uit dat ze een imagoprobleem op de arbeidsmarkt hebben, terwijl dat in veel gevallen een bekendheidsprobleem is. Dat is een heel ander probleem, en dan ga je hele andere communicatie maken. Dit probleem heeft HDSR ook, maar het heeft Vincent uiteindelijk ook geholpen. Daar hebben we het even lekker uitgebreid over.

Dus ik vind het weer een aanwinst in de reeks. Vincent, dank voor het lekkere gesprek en de inkijk in jullie AMC-keuken.

Hieronder de audio- en videoversie van de aflevering. En zoals altijd weer een aantal lekkere quotes uit het gesprek. 

Hier is AMC’ is een serie interviews waarin ik het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie in de schijnwerpers wil zetten. Door met verschillende mensen te spreken die aan AMC, employer branding of recruitment marketing doen of wat ook maar in de buurt ligt doen, gaat er een serie ontstaan die de breedte van het vakgebied laat zien. En hoop ik zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit vakgebied. 

Je kunt je abonneren op de podcast via iTunesSpotify, Stitcher en Soundcloud. Of op elke andere plek waar jij je podcasts ophaalt. Voor iedereen die (nog) niks doet met podcasts, staan alle interviews ook op Youtube. Je kunt de podcast ook volgen op Instagram: @hierisamc

Ik heb ook een boek gemaakt over de podcast. Het Inspiratieboek Arbeidsmarktcommunicatie