67: Waarom zou je bij een bank willen werken?

In aflevering 67 is mijn gast Tessa Wagensveld van Rabobank. ‘Waarom zou je bij een bank willen werken?’ is het onderwerp. We praten over het ophalen van het werkgeversverhaal en de doorvertaling in content, een website en een campagne binnen een grote organisatie.

Weer een ontzettend interessant gesprek. Het lijkt in theorie hetzelfde traject als in aflevering 66 met Vincent Hollander bij het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, maar de praktijk binnen een grote organisatie en een compleet andere uitgangssituatie als werkgever maakt het echt ook heel anders. 

Zo hebben we het bijvoorbeeld over een concepttest. Logisch om uit te voeren, maar dan moet je ook iets doen met een eventuele negatieve uitkomst. 

Dus dit is zeker weer een aanwinst in de reeks. Dankjewel Tessa!

Hieronder de audio- en videoversie van de aflevering. En zoals altijd weer een aantal lekkere quotes uit het gesprek. 

Hier is AMC’ is een serie interviews waarin ik het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie in de schijnwerpers wil zetten. Door met verschillende mensen te spreken die aan AMC, employer branding of recruitment marketing doen of wat ook maar in de buurt ligt doen, gaat er een serie ontstaan die de breedte van het vakgebied laat zien. En hoop ik zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit vakgebied. 

Je kunt je abonneren op de podcast via iTunesSpotify, Stitcher en Soundcloud. Of op elke andere plek waar jij je podcasts ophaalt. Voor iedereen die (nog) niks doet met podcasts, staan alle interviews ook op Youtube. Je kunt de podcast ook volgen op Instagram: @hierisamc

Ik heb ook een boek gemaakt over de podcast. Het Inspiratieboek Arbeidsmarktcommunicatie