1 jaar bij de provincie Zuid-Holland – Het werkgeversverhaal

Wat doe je nou in een jaar bij de provincie Zuid-Holland? Kleinere projecten breng je makkelijk in kaart, over grotere opdrachten dreig ik minder te laten zien. Daarom in een aantal losse berichten wat dingen die ik in 2019 bij de provincie Zuid-Holland heb gedaan. 

Als eerste het werkgeversverhaal. De employer brand story.

Eind 2018 ben ik hier al mee begonnen samen met Deniz Dibooglu. We hebben toen in 6 groepsgesprekken in totaal zo’n 35 medewerkers van de provincie gesproken. En hen vragen gesteld over het werken bij de provincie.  

Zoals altijd was het rondje gesprekken een feest. Het is altijd bijzonder om met mensen over hun werk te praten, Ik heb echt in 25 jaar nog nooit meegemaakt dat mensen daar geen energie op hebben. Alleen, ze zijn totaal niet gewend om hierover te praten. Deze beide zaken gelden voor 100% ook voor de provincie Zuid-Holland. Ik ben heel veel bevlogen mensen tegengekomen, met prachtige werkverhalen. Alleen …. niemand vertelt die verhalen. Waardoor niemand de provincie als werkgever kent. Ziedaar mijn opdracht in het kort. 

Met Deniz hebben we de gesprekken samengevat in een aantal flipovers, dat zie je op deze foto. Daarna is dit project even aan de zijlijn geparkeerd. Er waren andere prioriteiten. We hadden bijvoorbeeld helemaal geen werkenbij-site. Daar ben ik eerst mee bezig geweest. 

Eind 2019 heb ik dit weer opgepakt. Vanuit deze flipovers hebben we de pijlers van het employer brand verhaal benoemd. Op dit moment (eind 2019) is het verhaal bijna definitief.