Podcast ‘De Dienst’ voor de AIVD

Eindelijk! Ik mag praten over mijn mooiste project van 2020! In de zomer van 2020 hebben we het al opgenomen, sinds half januari 2021 is de podcast officieel te beluisteren. ‘De Dienst’, een podcast niet alleen over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst – AIVD, maar gemaakt door de AIVD. Met echte AIVD’ers aan het woord over hoe het is om er te werken.

Het lijkt zo simpel, als je aan employer branding wil doen, moet je je eigen mensen aan het praten krijgen over hun werk. Maar bij de AIVD is dat ingewikkeld, want regel 1 is daar dat je in principe zo min mogelijk praat over je werk. Maar dat is toch mooi gelukt in deze zesdelige serie.

Podcastbaas Guido van Hulzen heeft de basis en alle lijntjes gelegd, iedereen intern aangesloten gehouden en alle goedkeuring geregeld. Liesbeth Rasker is heerlijk zichzelf gebleven, heeft de juiste vragen gesteld en iedereen echt aan het praten gekregen. En David Achter de Molen van Het Podcastkantoor heeft er vanuit het idee en tekst een onwijs goede productie en prachtige montage van gemaakt. En ik mocht daartussen een beetje losse eindjes aan elkaar knopen.
Misschien merk je het al, ik ben er echt trots op! En de samenwerking was nog leuk ook!