Werkgeversverhaal RDW

Bij Steam heb ik in 2018 een rondje gemaakt langs de verschillende onderdelen van de RDW, de rijksdienst voor het wegverkeer. Bij veel mensen wel bekend, maar alleen door de kentekens. Maar de organisatie is veel breder. Ze maken de rijbewijspasjes, regelen alles rondom de APK-keuringen, en zijn ook beleidsmatig bij heel veel betrokken dat met voertuigen en de weg te maken heeft. Maar wat heet in de toekomst nog een voertuig? En hoe ziet een weg er dan uit? Als er op 1 gebied veel verandert, is dat wel op het terrein van de RDW. 

Ontzettend mooie organisatie, met heel veel mensen die samen met hetzelfde bezig zijn. Maar dit niet altijd beseffen, en zeker niet aan de buitenwereld vertellen. 

Het ophalen van het verhaal was een mooi traject. Zo ben ik ook eens een keer in Veendam geweest. Het werkgeversverhaal hebben we in een mooie presentatie verwerkt. Die hebben we gepresenteerd. 

Vanuit dat verhaal heeft Steam deze video gemaakt als basis voor de arbeidsmarktcommunicatie. Het concept ‘Werken bij de RDW. Werken aan een nieuwe tijd’ is een erg mooie kapstok om alle AMC voor de komende tijd aan op te hangen.

(Concept is van Erwin Schieven en Patrick Wijnhoven)